Ruckus_Hrzntl_SBW

Marknadens överlägset bästa WiFi-upplevelse!

Vill du erbjuda dina användare den bästa möjliga WiFi-upplevelsen? Är kontinuerlig prestanda och stabil anslutning högsta prio när det kommer till att välja WiFi-lösning?
Om svaret är Ja(!) så är Ruckus Wireless det självklara valet. Låt oss berätta varför!

Att leverera en bra och tillförlitlig WiFi-anslutning handlar om att ge klienten (datorer, smartphones etc) så hög signal som möjligt och samtidigt undvika störningar. Störningar är WiFi-klientens värsta fiende och kan komma i många former, där den vanligaste källan till störningar faktiskt är WiFi ”själv”. Detta är en utmaning som alla WiFi-nätverk och leverantörer står inför, men det är bara Ruckus Wireless med sin BeamFlex-teknologi som på riktigt adresserar problemet.

BeamFlex – Målsökande WiFi-signaler!
beamflex

Traditionella accesspunkter är utrustade med rundstrålande antenner, dvs en antenn som sänder signalen 360 grader i en statisk täckningscell. En rundstrålande effekt är bra eftersom man på ett enkelt sätt skapar täckning i alla riktningar från accesspunkten. Nackdelen med en rundstrålande antenn är att den inte nyttjar radioenergin varken optimalt eller maximalt, då den skickar lika mycket signal mot klienten som den skickar i motsatt riktning från klienten. Detta skapar även potentiell störning för resten av WiFi-nätverket. Den rundstrålande antennen är en föråldrad teknik i jämförelse med BeamFlex.

Under skalet på en Ruckus accesspunkt finns det multipla och individuellt riktade antennelement. Varje antennelement representerar täckningen mot en viss riktning från accesspunkten. Detta tillsammans med inbyggd intelligens gör att accesspunkten kan ”känna” sig fram till vilka av accesspunktens antennelement som ger bäst täckning till den klient som just för tillfället kommunicerar med accesspunkten, och sedan skjuta all energi igenom dom utvalda antennelementen. BeamFlex antennen kan alltså rikta täckningen dynamiskt mot varje klient men samtidigt behålla den rundstrålande egenskapen av en vanlig antenn.

Vad betyder då detta i praktiken?
– Högre signal mot klienten, där den gör nytta = en accesspunkt som ger längre täckning.
– Betydligt mindre ”spill” åt riktningar dit signalen inte gör någon som helst nytta utan bara oreda = en accesspunkt som motverkar störningar

 

 

Ruckus accesspunkter

R-serienM-serienH-serienT-serien
Inomhusaccesspunkter för alla typer av installationer och kapacitetskrav.Inomhusaccesspunkter med inbyggt 4G-modem.Inomhusaccesspunkter för väggmontage. Lämpliga för hotellrum.Utomhusaccesspunkter för tuffa och krävande miljöer.Klicka här för mer information om respektive modell.

Ruckus controllers

Samtliga accesspunkter från Ruckus kan styras och övervakas av en controller. Oavsett om installationen innehåller en eller 10000 accesspunkter så finns en controller som passar. Är målet att bygga en plattform för WiFi som tjänst så är vSmartzone eller Ruckus Cloud ett extra bra val.

UnleashedZonedirectorvSmartZone (vSZ)Ruckus Cloud
FormatAP firmwareHårdvaraVirtuell maskinCloudtjänst
GästnätJaJaJaJa
KartorNejJaJaJa
MESHJa*Ja*Ja*Ja*
LoggningNejJaJa-
RapporterNejNejJa-
Tunnling av klienttrafikNejJaJa**Nej
Remote AP/L3-stödNejJa***JaJa
Multi siteNejNejJa-
Max AP-stöd25st150st30000stObegränsat
Länk till mer infoKlicka härKlicka härKlicka härKlicka här

* kräver MESH-kompatibel accesspunkt.
** kräver vSZ-D, säljs separat.
*** ej stöd för NAT.

Ruckus Cloudpath

Att hantera säker anslutning av telefoner och surfplattor i verksamhetens WiFi-nät
har länge varit en utmaning. Ruckus Cloudpath kan ansluta gästanvändare och BYOD
(Bring Your Own Device)-enheter med certifikatbaserad autentisering på enklaste
möjligaste vis. Cloudpath knäcker nöten med säker autentisering av användare som
inte är anslutna till verksamhetens domäner.


För mer info om Cloudpath klicka här

Ruckus Support och garanti

Alla Ruckus inomhus-Accesspunkter täcks av en begränsad livstids hårdvarugaranti. Utomhus AP har 1 års hårdvarugaranti. Handläggningstid för garantiärenden (utan supportavtal) är upp till 30 dagar. Vi rekommenderar att alla Ruckus-lösningar kompletteras med ett supportavtal.


Mer information om respektive supportavtal finns i nedanstående dokument:

 
ruckus_support_matris2

Vill du veta mer om Ruckus?

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer någon av våra specialister snarast.