Nuvarande VD Magnus Hellström förvärvar bolaget 2021-07-01 tillsammans med Lars B Jansson som har arbetat som konsult i bolaget under flera år.

Magnus har arbetat på NoWire i 14 år, först som marknadschef och sedan augusti 2017 som VD.  Bolaget grundades 2001 och tidigare ägare Michael Blomqvist och Stefan Dolvander har drivit företaget sedan 2004.

Magnus Hellström har 25 års erfarenhet inom IT och har bakgrund från distributören Scribona AB samt hos återförsäljaren Bluecom AB. Lars B Jansson har bakgrund från konsultverksamhet inom datakommunikation sedan 2001. Före det arbetade Lars som nätansvarig på Ericsson i Kista, som KAM på Sun Microsystems och Lead Systems Engineer, Firetide EMEA.

– Vi har valt att köpa bolaget eftersom vi tror på marknaden för smarta nätverksprodukter. Med personligt engagemang, bred erfarenhet och stor kompetens kommer vi att stötta våra partners, som finns över hela Norden. Vi ser framemot ett fortsatt gott samarbete och hälsar såväl nya som gamla partners välkomna. För att möta detta förstärker vi säljorganisationen med flera personer efter sommaren säger Magnus Hellström.

Trenden med distansarbete och hemarbete kommer att fortsätta och det medför behov av produkter och smarta lösningar för att möta kraven på tillgänglighet, styrning och säkerhet. För att den nya arbetsplatsen ska fungera måste WiFi-täckningen vara bra, VPN ska vara enkelt men arbetsgivaren ska kunna övervaka säkerheten och kunna ge support på distans.

– NoWire erbjuder ett flertal olika nätverkslösningar för att underlätta och säkerställa att full flexibilitet uppnås oavsett var användaren arbetar. Vi lanserar en ny leverantör, Plume, med produkter anpassade för de nya kraven på övervakade funktioner, hög tillgänglighet och säkerhet säger Magnus Hellström. 

– NoWire har varit den ledande aktören som värdeadderande distributör inom trådlös kommunikation i Sverige i mer än 20 år. Med de nya trenderna måste vi anpassa tjänster och produkter inom trådlös kommunikation och som bas har vi ett starkt produktutbud och stor kunskap säger Lars B Jansson.

NoWire är en distributör för produkter och tjänster från ledande leverantörer inom kommunikation och molnbaserade tjänster. Vårt största fokus ligger inom trådlösa nätverksprodukter och vi finns med under hela processen från planering till felhantering, fortsätter Lars. 

NoWire är sedan många år en av Ruckus Networks större distributörer i Europa. Andra leverantörer som NoWire representerar är bl.a. Draytek, Ekahau, Radwin och Ceragon.

För ytterligare information kontakta: 

NoWire Nordic AB

Magnus Hellström, VD

Telefon +46 8 474 66 49

Epost: magnus.hellstrom@nowire.se

Lars B Jansson, vVD

Telefon 070 – 658 05 71

Epost: lars.jansson@nowire.se