Ekahau Site Survey – analysverktyget som visualiserar WiFi

Med den marknadsledande programvaran Ekahau Site Survey går det snabbt och enkelt att designa och analysera WiFi-nätverk. Resultatet presenteras i form av så kallade Heatmaps som tydligt visar hur WiFi-täckingen breder ut sig i en lokal. Verktyget är uppdelat i två delar, Planning och Survey:

Planning:
Med hjälp av en planskiss och information om lokalens väggar hjälper verktyget dig att skapa en WiFi-projektering inför nya installationer. På så vis går det att simulera en installation av ett WiFi-näverk utan att vara på plats.

Survey:
För att göra en djupgående analys av ett befintligt WiFi-nätverk använder du dig av Survey-läget. Genom att gå runt i området som ska mätas och markera på ritningen i Ekahau var du befinner dig får du en utförlig visuell rapport över WiFi-miljön. Detta inkluderar bland annat täckning, signal-brusförhållande, kanalplanering och omkringliggande WiFi-nätverk.

ekahau_ca

Ekahau Sidekick

Komplettera Ekahau Site Survey med en Sidekick. Då kan du i samma inmätning även analysera nätverkets svarstider, bandbredd och störningar som inte är WiFi-nätverk. Sidekicken har en batteritid på upp till 8 timmar och är kompatibel med Ekahau Survey for iPhone & iPad.

Vill du veta mer om Ekahau?

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer någon av våra specialister snarast.